Senioren

Anita Rubbens dochter van Camiel Rubbens die jaren (45 ?) geleden een winkel had met dierenvoer vogeltjes visjes en visgerei. De winkel was in de Heistraat 60 gevestigd waar nu uitzendbeau gevestigd is.

Anita vertelt over de vliegende bommen die op Wilrijk gevallen zijn en in het bijzonder over deze die vlakbij de St Ursula school.

Gepensionneerden en hun tijdsbesteding

 

07.10 Telefoon : Maake , ksenne kikket hé (schoondochter) ‘k veul ma ni zoe goo kunde gaai de gaste ni not schoul doeng ?

 

8.30 Telefoon : Hallo Maake , Tienne hier hé (zoon) ik sta in panne en ik kan Denise niet bereiken, kun jij met uwen wagen niet tot hier komen? Dan kan ik met uwe auto naar het werk, dan ben ik misschien nog op tijd en kan jij op de wegenhulp wachten het is nogal druk hebben ze gezegd.…

 

11.30 telefoon : (ons lilliane) Zeg ik breng subiet de klein manne. Ik had er geen erg in dat het woensdag is vandaag. Kunnen die vanavond blijven eten ? Ik zal ze na de fitnes wel komen ophalen. Kgon deur anders kom ik te laat oep den tennis. Salluukes.

 

13.15 Jose komt langs met een wasmand vol , maake kunde gij de was ni doen? Ik heb geen tijd, ik moet nog naar de kapper en nog een paar boodschappen doen .Och ja we hebben net telefoon gehad, we moeten morgen al om 04.00 uur op de luchthaven zijn in plaats van om 6 uur. Gij kunt ons toch nog wegdoen ? Het zal mij nogal eens deugd doen ze ne , ik moet eens dringend kunnen ontstressen. We hebben het zo druk we hadden eigenlijk nog naar het feestje van ons Ann moeten gaan maar ja zeg dat gaat nu niet.

 

15.00 uur skype hoi, alles bon maake? kun de gij de gasten gaan halen ? De Kevin is naar de training en Sanne naar de muziekschool. Anders geraak ik niet op tijd klaar voor onze reünie vanavond. Heb je die knop al terug aan mijn jas gezet ? Dan kom ik die straks nog halen.De gasten kunnen toch blijven slapen hé dat zou voor ons wel gemakkelijk zijn.

 

15.12 sms kunnen wij vanavond mee komen eten ? Onze joery komt ook mee.

 

18.00 zegt oma “en als ik nu niet rap iets ga halen in de supermarkt heb ik morgenvroeg niet voor op hun boterhammekes”

 

18.17 in de supermarkt: een klant ziet oma en zegt “heeft die nu echt niets anders te doen dan hier op dit uur in de weg te komen lopen ? “

 

20.45 Maake belt zelf : Chris ? Kunde nu eens niet eventjes langskomen, ik was de rok van ons josé aan’t strijken en ik heb mijn hand verbrand. Jamaar maake da gaat niet , ik moet naar de repetitie van het zangkoor en daarna gaan we samen nog iets drinken, ik zal wel zien en anders wip ik morgen wel efkens binnen.Ah ja denk eraan dat ons Sammeke morgen uwe laptop nodig heeft vergeet de lader niet mee te geven.

 

Keutel

 

aan deze pagina wordt gewerkt