wilrijkactief

Wilrijk leeft.

Gisteren Vandaag Morgen

Gewezen friturist brengt tweede stripalbum uit

Gisteren op 20/03/2018 om 11:08 door Luk Luyten

 

WILRIJK - De Wijsneuzen van Steven de Rie is niet langer de enige strip die Wilrijk en het erfgoed van het district opvoert. Wilrijkenaar, gewezen friturist en striptekenaar Pierre Boschmans (69) doet dat ook in zijn tweede album

 

 

Bron gva 21/03 Luk Luyten

WILRIJK - Omdat het vastgoedbeheerbedrijf AG VESPA het huurcontract van het voormalige politiekantoor in de Chrysantenstraat heeft opgezegd moet de Sint-Lucasgilde dringend op zoek naar een nieuw atelier.

 

Bron GVA 21/03/2018 Luk Luyten

Met de Zorgmarkt die zich richt tot 5-plussers wil het district de vele organisaties die actief zijn op het vlak van dienstverlening aan senioren beter in contact brengen met hun doelpubliek.

 

“De vraag naar informatie rond thema’s die senioren aanbelangen is groot”, zegt districtsschepen Linda Verlinden (N-VA). “Velen zoeken niet enkel info voor zichzelf maar ook naar manieren om beter zorg te kunnen dragen voor hun ouders. Met de Zorgmarkt brengen we alle relevante partners samen in één zaal.”

 

Wilrijkenaar Pol Goossen, bekend als Frank Bosmans uit de Eén-serie ‘Thuis’ opent de namiddag met een monoloog.

 

 

Rough Crossings is de naam van het werk van kunstenaar Koen De Decker uit Ninove. Op een betonnen sokkel zijn vijftien inox staven van dezelfde lengte op zo’n manier gebogen dat je verschillende invullingen aan kan geven aan de structuur. Is het een tunnel, een serre, een juweel, een sculptuur of nog wat anders? De keuze is aan de verwonderde kijker.

 

“Dit is alweer een bewijs dat kunst en groen mekaar een meerwaarde schenken”, zegde cultuurschepen Hans Ides bij de plechtige inhuldiging van het werk. “Ook ons mooie park Steytelinck heeft er nu een extra blikvanger en trekpleister bij.

Bron gva.be 25/03/2018

Digitale week voor senoiren

 

Wilrijkse 55 plussers die een stap willen zetten naar de wereld van Faceboek en tablets noteren best 25-26 en 27 apri in hun agenda.

 

Die dagen is het in Wilrijk "digitale week" , met elke dag een gratis workshop.

Alle lessen vinden plaats tussen 9.30 en 12 uur in het gloednieuwe dienstencentrum Oosterveld (Groenenborgerlaan 185)

 

Info en inschrijvingen bij de seniorenconsulent 03 338 53 77 senioren.wilrijk@stad.antwerpen.be

Vers van de pers

https://www.antwerpen.be/…/valaar-viert-rommelmarktfeest-op…

 

 

In 2020 starten de werken voor de bouw van een internaat voor de studenten van de topsportschool op het fort VI. Het gaat om twee gebouwen, een voor 60 leerlingen en een voor 40 leerlingen. Let lesenpakket zal worden uitgebreid met basketbal. De gebouwen komen op de ocmw gronden aan de Edegemse steenweg.

Ken jij de trage wegen? Die brengen fietsers en voetgangers op een aangenamere manier naar hun bestemming. En omdat inwoners die kleine paadjes het best kennen, doen we op jullie een beroep om ze mee in kaart te brengen.

Kom dus op donderdag 31 mei naar het startmoment in het districtshuis! Meer info vind je hier ➡️https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-wilrijk-1/detail/wat-zijn-de-trage-wegen-in-uw-buurt

uit gva 12/05/2018

 

District Wilrijk

 

Op zondag 20 mei is het weer @Fortengordel! Ook nu kan je de natuurpracht van onze forten ontdekken. Passeer zeker even langs Fort 6 voor een heel bijzondere tentoonstelling over koning Albert 1...

https://www.antwerpen.be/…/para-s-tonen-albert-1-tijdens-fo…

 

Gratis voorstelling voor 55+ 19 mei in cc De Kern

Lachspirine <<klik hier